به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سید جمال حسینی اظهار کرد: در حال حاضر دیدگاه کشور ما در مورد آجیل و خشکبار از کالای سنتی و لوکس به کالای ضروری تغییر کرده است و دانش و آگاهی مردم در این مورد افزایش یافته و سلامت محصول برای همه مشخص است و فرهنگ مصرف تغییر کرده است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد افزود: یکی از مهمترین مشکلات ما پایین بودن نرخ بهرهوری در بخش کشاورزی است جهت ارتقای صنعت در بخش صادرات و مصرف داخلی دچار مشکلاتی هستیم، محصولات کشاورزی ما تجاری سازی نمیشود و سهولت در تجارت نداریم.
وی گفت: خراسان رضوی محصولات انحصاری زیادی نسبت به کل دنیا دارد و صنعت آجیل و خشکبار در حوزه فعالیت در بازار مقام دوم را در کشور دارد به طوری که در حال حاضر ۸۰۰ صنف دارای پروانه کسب در این حوزه در مشهد فعالیت میکند.
آجیل و خشکبار در مسیر صنعتی شدن
در ادامه مسعود نجفی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اظهار کرد: در آستانه برگزاری سومین رویداد استارتاپی در مسیر دانش بنیان کردن بخش کشاورزی با همکاری اتحادیه آجیل و خشکبار استان با نگاه صنعتی با توجه به مزیتهایی که در کشور و استان دارد به سمت صنعتی شدن این حوزه پیش میرویم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی افزود: با توجه به تصمیم گیری در جهت برگزاری نخستین رویداد ملی عرضه و تقاضای صنعت آجیل و خشکبار (ناتک) مشکلات صنعت آجیل و خشکبار با چند عنوان مشخص در حضور اعضا کارگروه رویداد مطرح و ارزیابی شد.
وی گفت: خشک کردن آجیل و خشکبار، استفاده از سیستمهای دقیق و هوشمند در طول فرایند فراوری آجیل، روشهای جدید رفع آلودگی و میکروب زدایی، استفاده از ضایعات آن و استفاده از افزودنیهای مجاز به منظور ایجاد طعم و.... مشکلاتی بود که طبق آنها فراخوان صادر شد و طرح و ایدههای مختلفی به دبیرخانه رویداد واصل شد.
نجفی بیان کرد: حدود ۲۵ ایده پذیرفته شد و در طول سه روز بصورت حضوری توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و سرانجام ۷ طرح و ایده در محل اصلی رویداد در حضور صنف آجیل و خشکبار از سراسر کشور عرصه خواهد شد و امید است که دستاورد آن انتقال دانش فنی و عقد قرارداد باشد.
نظر شما